Priebežné neoficiálne výsledky bude ŠÚ zverejňovať na dvoch webstránkach

20.11.2010 Celý región

Bratislava 20. novembra (TASR) - Priebežné neoficiálne výsledky komunálnych volieb bude zverejňovať Štatistický úrad (ŠÚ) SR na dvoch internetových stránkach.
Na svojej vlastnej www.statistics.sk a tiež na webstránke www.volbysr.sk. Prvé výsledky sa na portáloch objavia po tom, ako ŠÚ SR dostane výsledky z prvých spracovaných obcí. Informovala o tom predsedníčka úradu Ľudmila Benkovičová.

\"Výsledky budeme spracovávať na úrovni celého Slovenska. Budeme spracovávať počet obcí, v ktorých sa majú voľby konať, počet obcí, v ktorých bolo hlasovanie ukončené, počet voličov v obciach, počet voličov, ktorí sa na voľbách zúčastnili a budeme zverejňovať za každú obec zvoleného starostu alebo primátora s jeho politickou príslušnosťou, \" priblížila.

ŠÚ SR podľa jeho šéfky potom pripraví aj publikáciu a elektronickú podobu spracovania výsledkov volieb s detailnejšími údajmi. \"Priložíme tam zápisnice za jednotlivé krajské mestá. V nich sú zverejnení aj tí kandidáti, ktorí neboli zvolení aj s počtom dosiahnutých hlasov a politickou príslušnosťou, \" doplnila Benkovičová. V elektronickej prezentácii si bude podľa nej možné \"navoliť výsledky až po jednotlivý volebný okrsok\".
 

Vyberte región